«Найбільша цінність власника компанії – в створенні команди і підборі людей» – Володимир Цой

18 березня 2021 року в межах форуму «Business Thinkers Forum'2021: Стратегії. Лідерство. Принципи» президент Групи компаній MTI Володимир Цой виступив в якості експерта в дискусії «Як управляти змінами та генерувати нові бізнес-стратегії?»

Учасники дискусії поділилися своїми думками про те, якої стратегії варто дотримуватися в 2021, чи змінилася роль лідера в компанії та чи варто впроваджувати нову технології в бізнесі.

Коронавірус розриває світову економіку: змінюється поведінка споживачів, падає попит на продукти і послуги, закриваються точки продажів. Ці події увійдуть до підручників історії. Багато з нас пам'ятають, що таке «працювати в епоху змін». Свіжі в пам'яті криза-2008, криза-2014. То був неприємний досвід: але завдяки йому ми навчилися жити в новій реальності, навчилися зберігати і розвивати бізнеси.

В рамках панельної дискусії Володимир Цой розповів про найбільші виклики для бізнесів під час кризи 2020 року, цінність команди та важливість діджиталізації:

  1. У бізнесу повинна бути присутня емпатія. Як до своєї команди, так і до партнерів та клієнтів. 2020 рік був непростий для всіх, тож нам необхідно було працювати так, щоб кожен відчував нашу підтримку.
  2. Успішно вийти з 2020 року нам допомогли інновації та команда. Жодні зміни неможливі, якщо у команди відсутній дух згуртованості, немає взаєморозуміння і підтримки, немає готовності до цих змін.
  3. Найбільша цінність власника в створенні команди і підборі людей. Під час кризи ситуація трохи змінилася - від власника, від лідера потрібно перш за все вміння залучити команду до прийняття багатьох, іноді непопулярних, рішень.
  4. Питання технологій - це must have для будь-якого бізнесу. На сьогодні в Групі компаній не менш десятка проектів, пов'язаних з впровадженням цифрової стратегії розвитку бізнесу. Наприклад, проект компанії INTERTOP по впровадженню єдиної технологічної платформи останнього покоління SAP S / 4HANA, - перший в українському рітейлі, був запущений за рекордні 9 місяців.
  5. Помилки – частина будь-якого бізнесу. Вони були, є і будуть. Важливо тільки, чи вистачить вам сили і сміливості продовжувати далі.

Серед учасників панельної дискусії також були присутні Андрій Ставніцер, засновник компаній «ТІС» та Neptune, Андрій Здесенко, президент корпорації "Біосфера", власник Charisma Fashion Group, Вячеслав Климов, засновник компанії «Нова Пошта», президент Союзу українських підприємців та Наталія Єремєєва, керівник компанії Stekloplast. Модерував панель Ігор Гут, співвласник шведсько-українського проекту з розвитку бізнесу DYB | Develop Your Business.